Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelvek értelmében.
Továbbá elfogadja a weboldal:
Általános Szerződési Feltételeit 
és az Adatvédelmi Nyilatkozatot.

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi irányelvek és a Szolgáltatás feltételei

Utolsó frissítés: 2020. 10.01.

Bevezetés

Tucidesign Adatvédelmi irányelvek A Tucidesign.hu. továbbiakban a Tucidesign olyan online platformot biztosít, amely vásárlásra add lehetőséget a tucidesign termékeire online felületen. A tucidesin kutya és kisállat kiegészítők gyártásával és értékesítésével foglalkozik (pl nyakörv, póráz, kutyasál).

Az Adatvédelmi Irányelveknek a célja, hogy tájékoztassa Önt arról, hogyan kezeljük az Öntől származó személyes adatokat. Ha nem ért egyet az adatvédelmi irányelvek bármely részével, akkor nem tudjuk Önnek biztosítani a webhelyünket és/vagy az általunk elérhető szolgáltatásokat. Ez esetben Önnek deaktiválnia/törölnie kell fiókját, így nem tudja majd használni webhelyünk bármely részét vagy szolgáltatását.

Fogalom meghatározások

Ha a kifejezés meghatározása nem szerepel ebben az Adatvédelmi Irányelvben (például „árucikk”, „fizetés”, „Tartalom” stb.), Akkor azt a Szolgáltatási feltételekben leírtaknak megfelelően kell alkalmazni. Az „összesített információk” olyan információkat tartalmaznak, amelyek az összes felhasználónk vagy egyes csoportjaink vagy felhasználói csoportjaink között össze vannak kötve, hogy ne azonosítsa vagy hivatkozzon egyéni felhasználóra. „Harmadik felek”: olyan társaságok vagy személyek, amelyek nem kapcsolódnak közös tulajdonhoz vagy ellenőrzéshez (azaz nem kapcsolódnak leányvállalatokhoz) vagy más független személyhez. Harmadik felek lehetnek pénzügyi és nem pénzügyi vállalatok, vagy más személyek, mint Ön és Tucidesign. „Személyes adatok”: olyan információ (amely érzékeny információkat tartalmazhat) egy olyan élő személyre vonatkozóan, aki vagy az adott információból vagy azon információkból azonosítható vagy azonosítható más információkkal együtt, amelyek a birtokában vannak, vagy valószínűleg bekerülnek az adatkezelő részéről.

Milyen adatokat gyűjt a Tucidesign

Gyűjti az Ön által szolgáltatott információkat. A webhelyünk és szolgáltatásaink elérésekor vagy használatakor az Ön által megadott információkat, beleértve a személyes adatokat megkapjuk, tároljuk és feldolgozzuk. Példák a következőkre: - kitöltött űrlapok a webhelyen, miközben regisztrálja vagy frissíti a felhasználói fiókját, vagy azonosító és egyéb hitelesítési információkat szolgáltat; - Egyedi tulajdonságok létrehozása, elfogadása - Fizetéshez szükséges adatok vagy a rendelkezésre álló kapcsolódó szolgáltatások (például a Harmadik Fél képviselete az Ön tulajdonában) kereséséhez - Megjegyzések és értékelések, vagy felhasználókkal történő kommunikáció - Összekapcsolt fiók információk, harmadik fél által kapott adatokra vonatkozóan, vagy harmadik fél számára biztosított adatok. Az Ön által a webhely használatából származó információkat összegyűjtjük, ennek során Információkat is fogadunk, tárolunk és feldolgozunk, személyes adatokat is ideértve, amikor webhelyünket és szolgáltatásainkat használja vagy használják, beleértve, de nem kizárólagosan: - Mobil adatok Ha a webhely bizonyos funkcióit használja, különböző típusú információkat kaphatunk, tárolhatunk és feldolgozhatunk, beleértve az általános információkat (pl. IP-cím, irányítószám) és konkrétabb információkat (pl. GPSalapú funkcionalitás a mobil eszközökön, amelyekhez korábban Ön hozzáférést biztosított. Ha mobil eszközön keresztül hozzáfér a webhelyhez, és nem szeretné, hogy a készülék helymeghatározási információkat adjon nekünk, letilthatja a GPS vagy más helymeghatározási funkciókat a készüléken, feltéve, hogy a készülék lehetővé teszi, hogy ezt megtegye. További részletekért lásd a készülék gyártójának utasításait. - Naplózott adatok Szintén fogadhatunk-, tárolhatunk és feldolgozhatunk napló adatokat, amelyek a szervereink által automatikusan rögzített adatok, amikor Ön hozzáférést kap a webhelyhez, függetlenül attól, hogy regisztráltál-e a Tucidesign.com-ra, vagy bejelentkezett a Tucidesign fiókjába, vagy csak böngésző a weboldalon. Például: az IP-cím , a webhely elérésének vagy használatának dátuma és időpontja, a használt hardver és szoftver, az oldalak és az URL-ek hivatkozása és kilépése, a kattintások száma, az eszköz esemény adatai, a megtekintett oldalak és az oldalak sorrendje, valamint az eltöltött idő bizonyos oldalakon. - Cookie-k és más nyomkövetési technológiák A Tucidesign cookie-kat és más hasonló technológiákat, például mobilalkalmazásokat és egyéb eszközazonosítókat használ a webhelyen. Üzleti partnereink is használhatják a cookie-kat és más nyomkövetési technológiákat a webhelyen. Ennek eredményeképpen, amikor elérkezik a webhelyhez vagy használja azt, bizonyos információkat bocsát rendelkezésre nekünk és üzleti partnereinknek / harmadik fél számára. Bár letilthatja a cookie-k használatát a böngésző beállításain keresztül, a böngészője HTTP fejlécében lévő „Do Not Track” jelre adott válaszként. Nyomon követjük tevékenységeit, ha rákattint a Tucidesign szolgáltatásokra vonatkozó hirdetésekre a harmadik fél webhelyein, mint például a keresőmotorok és a közösségi hálózatok, és az elemzés segítségével nyomon követheti, mit tesz a hirdetésekre adott válaszként. Vagy közvetlenül, vagy harmadik felek segítségével, a szolgáltatásainkat továbbra is nyomon követhetjük a saját honlapunkon saját ügyfélszolgálatunk, elemzési, kutatási, termékfejlesztési, csalásmegelőzési, kockázatértékelési és szabályozás megfelelési célokból. Ennek legfőbb célja, hogy lehetővé tehessük a szolgáltatás fejlesztését, hogy Ön kiválóan és jó teljesítménnyel használhassa és hozzáférhessen a webhelyhez. Biztonságosan fizethessen a webhelyen elérhető szolgáltatásokért. Közvetlenül vagy harmadik felek révén is vállalhatunk szolgáltatásokat, hogy nyomon kövessük a saját webhelyünkön lévő viselkedéseket. Így adatgyűjtés és felhasználás történhet a webhelyen vagy harmadik fél által. Harmadik felek azok, akik (amelyek) cookie-kat és más nyomkövetési technológiákat használnak, hogy célzott hirdetéseket nyújtsanak a webhelyein és / vagy harmadik felek webhelyein. Előfordulhat, hogy a Tucidesign vagy partnerei, például a Google hirdetési preferencia-kezelő által biztosított hirdetési cookie-kat is ellenőrizhetik. Felhívjuk figyelmét, hogy ez még akkor is fennáll, ha Ön úgy dönt, hogy elutasítja a célzott hirdetést, továbbra is hirdetéseket kaphat a webhelyen. Ezen túlmenően, ha letiltja a cookie-kat, elveszítheti a webhely és a szolgáltatások használatának néhány funkcióját és funkciójait, mivel a cookie-k szükségesek a használat és a hozzáférés nyomon követéséhez és javításához. Harmadik felek nem gyűjthetnek információt a felhasználók online tevékenységeiről a webhelyen, kivéve az ebben a házirendben leírtaknak megfelelően. - Harmadik fél közösségi pluginjei Honlapunk olyan szociális bővítményeket használhat, amelyeket harmadik felek biztosítanak és üzemeltetnek (pl. Facebook Like Button). Ennek eredményeképpen elküldheti a harmadik félnek a webhelyünk egy bizonyos részén megtekintett információit. Ha nem jelentkezett be a fiókjába a harmadik féllel, akkor a harmadik fél nem ismeri az Ön személyazonosságát. Ha bejelentkezett fiókjába a harmadik féllel, akkor a Harmadik fél képes lehet, hogy összekapcsolja az Ön webhelye látogatásával kapcsolatos információkat a fiókjával. Hasonlóképpen, a Harmadik Fél rögzítheti kölcsönhatásait a közösségi pluginnel. Fontos! Kérjük, olvassa el a harmadik fél adatvédelmi irányelveit, hogy többet tudjon meg az adat-gyakorlatairól, például arról, hogy milyen adatokat gyűjtenek önről, és hogyan használja fel a harmadik fél ezeket az adatokat.

Mit csinálunk az összegyűjtött információkkal?

  1. Az Önről szóló információkat az alábbi általános célokra használjuk fel, tároljuk és feldolgozzuk:

Az Ön által megadott információ(k) - Lehetővé teszi(k) a webhely elérését és használatát, ezzel lehetővé teszi a kommunikációt a többi taggal, beleértve, de nem kizárólagosan, az üzenetek vagy egyéb információk elküldését a foglalási folyamat során; - Alapján üzemeltetni, védeni, javítani és optimalizálni tudja a webhelyet, a Tucidesign üzleti tevékenységét és a felhasználók tapasztalatait. pl.: az elemzés elvégzéséhez, a kutatás elvégzéséhez, a személyre szabáshoz vagy más módon testre szabásához, valamint az ügyfélszolgálathoz; - Lehetővé teszi(k) a megbízható és biztonságos környezet létrehozását és fenntartását a webhelyen, a szolgáltatásokban. pl.: a tényleges és lehetséges csalások és egyéb káros tevékenységek felderítése és megelőzése, vizsgálatok és kockázatértékelések elvégzése, a feltételek és irányelvek érvényesítése, a listák címének ellenőrzése. Az Ön által megadott azonosítások ellenőrzése (beleértve az azonosítón lévő fénykép összehasonlítását egy másik, a számunkra megadott fotóval), valamint az adatbázisok és információforrások (például az állami kormányzati adatbázisok, de nem kizárólagosan) ellenőrzése csalásfelismerés és amegelőzés, kockázat értékelés és kármegelőzés céljából. (Ebben a tekintetben a fentiek bármelyikét vagy mindezt megtehetjük azzal, hogy további értesítést küldünk Önnek) - Alapján szolgáltatási, támogatási és adminisztratív üzenetek, emlékeztetők, technikai értesítések, frissítések, biztonsági riasztások és az Ön által kért információkat küldhetünk. - Lehetőségünk van Marketing-, reklám-, PR- és promóciós üzenetek és egyéb, az Ön számára érdekes információk küldéséhez, beleértve a Tucidesign-ről és szolgáltatásainkról vagy a partner kampányok és szolgáltatások általános promóciókról is. A Tucidesign-fiókjához való bejelentkezéskor vagy a Webhely Kapcsolattartó részéről küldött üzenettel leiratkozhat vagy elutasíthatja ezeket a kommunikációkat. - Feladatunk a törvényes kötelezettségeink betartása, a felhasználóinkkal esetlegesen felmerülő viták megoldása és a harmadik felekkel kötött megállapodások betartása.
 

  1. Hogyan használja és dolgozza fel a felhasználói kommunikációt és adatokat a Tucidesign Közvetlenül, vagy harmadik felek útján vállalunk szolgáltatások nyújtását az ön számára.

Áttekinthetjük, szkennelhetjük vagy elemezhetjük a webhelyen keresztül megírt vagy továbbított üzeneteket, kommenteket és véleményeket csalásmegelőzés, kockázatértékelés, szabályozási megfelelés, vizsgálat, termékfejlesztés, kutatás és ügyfél támogatási célokra. A kutatási és termékfejlesztési célú üzeneteket szkennelhetjük, áttekinthetjük vagy elemezhetjük, hogy a keresést, a vásárlást és a felhasználói kommunikációt hatékonyabbá és biztonságosabbá tegyük, valamint a termékkínálatok hibakeresését, javítását és bővítését. Nem fogjuk áttekinteni, beolvasni vagy elemezni a harmadik féltől származó marketingüzenetek küldéséhez szükséges kommunikációkat. Ezeket a véleményeket vagy a harmadik felek felé történő kommunikáció elemzéseit nem értékesítjük. Automatikus módszereket is használunk ezeknek a felülvizsgálatoknak vagy elemzéseknek a végrehajtásához, amennyiben ez ésszerűen lehetséges. Előfordulhat azonban, hogy időnként manuálisan felül kell vizsgálnunk néhány kommunikációt. A webhely használatával Ön beleegyezik, hogy a Tucidesign saját belátása szerint, akár közvetlenül, akár harmadik felek útján, vállaljunk további szolgáltatásokat, ebből eredően az adatok felülvizsgálatát, szkennelését, elemzését és tárolását jelentheti, akár kézzel, akár automatizált módon.

 

Személyes adatai közzététele

Adatait, beleértve a személyes adatokat is, az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokba és / vagy az Egyesült Államokba másolhatjuk, tárolhatjuk, használhatjuk és feldolgozhatjuk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a törvények a joghatóságtól függően eltérőek, és így az adatvédelmi törvények, amelyek az Ön adatait áthelyezik vagy tárolják, használják vagy feldolgozzák, eltérhetnek a lakóhelye szerinti adatvédelmi törvényektől.
Az Ön személyes adatait a következőképpen lehet közzétenni:
 

  1. A nyilvános profiloldal azon részei, amelyek bizonyos személyes adatokat tartalmaznak, a webhely más részein marketing célokra jelenhetnek meg, vagy ha a közösségi fórumon vagy más, a nagyközönség számára látható webhelyen lévő tartalmat közzétesz.
     
  2. A rendelési  adatai mindig tartalmazni fognak egy olyan minimális információt, mint például a város és a terület, a naptár elérhetősége, a nyilvános profilfotója és a többi taggal megosztott további információ. A nyilvános listázási oldalak egy része megjeleníthető a webhely más részein más tagok és / vagy harmadik fél webhelyei számára marketing célokra.
     
  3. Ha a tulajdonos vagy megbízott elfogadja a foglalási kérelmet, a tulajdonos vagy megbízott úgy dönthet, hogy a Tucidesign webhelyen keresztül elérhető harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat használhatja, hogy egyszerűsítse vagy segítse munkáját az ingatlan vagy jármű kezelésével, biztosításával, takarításával, lefoglalásával, üzembe helyezésével és más egyéb szolgáltatásokra. A tulajdonos vagy megbízott elfogadja, hogy a Tucidesign szolgáltatásait használja a bérlőkkel való kapcsolattartáshoz és a foglalás időtartamára vonatkozó ügyleti szolgáltatások kezelésére, mint bérlő adatai és foglalási dátumok és egyéni kérések teljesítése.
     
  4. A Harmadik Fél közösségi oldalakon lévő fiókját összekapcsolhatja a Tucidesign fiókjával. Az ilyen harmadik felek oldalain szereplő személyeket „Barátok” -nak tekintjük. A kapcsolat létrehozásakor: a fiókjaink összekapcsolásából adódó információk egy része közzétehető a Tucidesign profiljában. A webhelyen végzett tevékenységei megjelenhetnek a barátoknak a webhelyen és / vagy a harmadik fél webhelyén. A Tucidesign nyilvános profiljába a harmadik fél közösségi hálózatának webhelyén lévő nyilvános profilra mutató hivatkozás szerepelhet. A fiókjaink összekapcsolásából adódó információkat csalásmegelőzés és kockázatértékelés céljából a Tucidesign tárolhatja, feldolgozhatja és továbbíthatja.
     
  5. A webhely részeit (beleértve a találatokat (listák)) terjeszthetjük a Tucidesign üzleti partnerei és leányvállalatai által üzemeltetett webhelyek megjelenítésére, olyan technológiák használatával, mint a HTML widgetek. Amikor a hirdetés(ek) megjelenik a partner webhelyén, akkor a nyilvános profiloldalon megjelenő információk is megjelenhetnek.
     
  6. Ön tudomásul veszi, beleegyezik és egyetért azzal, hogy a Tucidesign hozzáférhet, megőrizheti és nyilvánosságra hozhatja az Ön által közzétett fiókadatait és tartalmát, ha azt a törvény megköveteli, vagy jóhiszeműen úgy véli, hogy az ilyen hozzáférés, megőrzés vagy közzététel ésszerűen szükséges

(a) felhasználása a Tucidesign ellen benyújtott követelésekre, jogi panaszokra;

(b) a jogi folyamatok betartása céljából (például felkérések és garanciák);

(c) a felhasználókkal kötött megállapodásaink érvényesítése és kezelése érdekében;

(d) csalásmegelőzés, kockázatértékelés, vizsgálat, ügyfélszolgálat, termékfejlesztés és hibakeresés céljából;

  

 

Üzleti transzferek a Tucidesign által

Ha a Tucidesign vállalja, vagy ha részt vesz az egyesülésben, akvizícióban, vagy átszervezésben, továbbá eszközök értékesítésében, vagy a csődeljárásban, vagy ha a fizetésképtelenség eseménye áll fenn, akkor eladhatunk-, átadhatunk, vagy oszthatunk meg vagyontárgyakat, beleértve személyes adatait is. Ebben az esetben értesítjük Önt, mielőtt a Személyes Adatait továbbítjuk, és ezt követően már más adatvédelmi irányelvek hatálya alá tartoznak majd személyes adatai.

Információk és / vagy Tucidesign-fiókok elérése, módosítása vagy törlése

Megtekintheti, frissítheti, javíthatja vagy törölheti a személyes adatokat a Tucidesign fiókjában. Ha javítani szeretné az adatait, vagy teljesen megszünteti a Tucidesignfiókját, akkor ezt úgy teheti meg, hogy bejelentkezik a Tucidesign-fiókjába. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön által közzétett összes vélemény, fórum-közzététel és hasonló anyag továbbra is nyilvánosan elérhető a webhelyen, az első névvel együtt, még akkor is, ha a Tucidesign-fiókját töröltük.

Személyes adatok védelme

Folyamatosan betartjuk/végrehajtjuk és frissítjük az adminisztratív, technikai és fizikai biztonsági intézkedéseket, hogy megvédjük személyes adatait a jogosulatlan hozzáférés, megsemmisítés vagy módosítás okozta károktól. Azonban az interneten keresztüli továbbítási módszer és az elektronikus információ tárolására szolgáló módszer nem lehet 100% -os biztonság. Tehát nem tudjuk garantálni a nekünk és az általunk tárolt személyes adataink biztonságát. A dokumentum elfogadásával, egyetért azzal, hogy a Tucidesign nem tehető felelőssé kibertámadásért vagy fizikai adatvesztésért vagy későbbi adat-visszaélésekért.

Az Ön adatvédelmi joga a harmadik fél webhelyeinek és erőforrásainak elérésekor

A webhelyen más-, a Tucidesign tulajdonában lévő vagy nem ellenőrzött weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A Tucidesign nem rendelkezik semmilyen irányítással a harmadik fél weboldalain. Ezek a webhelyek saját cookie-kat, webjelzőket vagy más fájlokat helyezhetnek el a készüléken, vagy gyűjthetnek és kérhetnek személyes adatokat. Saját szabályokkal rendelkeznek a személyes adatok gyűjtésére, felhasználására és nyilvánosságra hozatalára vonatkozóan. Kérem, tájékozódjon, más weboldalak adatkezelési irányelveiről az adott webhelyen. A webhely egyes részei a Google Térkép / Google Föld térképészeti szolgáltatásokat tartalmaznak. Beleértve a Google Térkép API-t is. A Google Térkép/Google Föld használatát a Google használati feltételei és a Google adatvédelmi irányelveiről kérem tájékozódjon a Google webhelyein. Felhívjuk figyelmét, ahogy a Tucidesign, úgy harmadik felek és partnerek is, csak úgy mint a Google, időről időre módosíthatja szerződési feltételeit.

Az adatvédelmi irányelv módosításai

Megváltoztathatjuk, vagy üzleti célok számára módosíthatjuk, hogyan gyűjtjük és használjuk a személyes adatokat bármikor és előzetes értesítés nélkül, saját belátásunk szerint. Bármikor módosíthatjuk ezt az Adatvédelmi irányelvet. Ha lényeges változtatásokat teszünk az Adatvédelmi Szabályzatban, értesítjük Önt akár a megváltozott Adatvédelmi irányelvek közzétételével, és/vagy e-mailben. Az Adatvédelmi irányelvek tetején is frissítjük az „Utolsó frissítés” dátumot. Ha e-mail kommunikáción keresztül értesítjük Önt a változásokról, akkor az e-mail kézhezvételének időpontjában az e-mail elküldésének időpontja lesz az érvényesség dátuma. Fontos, hogy felülvizsgálja a megváltozott Adatvédelmi irányelveket. Ha nem kívánja elfogadni a megváltozott Adatvédelmi Szabályzatot, akkor nem tudjuk folytatni a Webhely és a Szolgáltatások nyújtását, és az egyetlen lehetőség az, hogy nem veszi igénybe a webhely és a szolgáltatások elérését, és nem használja vagy törli Tucidesign fiókját.

Visszajelzés

Bátorítanánk és ösztönözzük Önt arra, hogy visszajelzést, észrevételeket és javaslatokat nyújtson a webhely és a szolgáltatások fejlesztésére a tucidesign@gmail.com email címen keresztül, amelynek megnevezett tárgya az emailben („Visszajelzés” vagy “feedback”). Ön tudomásul veszi és egyetért azzal, hogy minden visszajelzés, amit nekünk ad, a Tucidesign kizárólagos tulajdonát képezi, és ezzel visszavonhatatlanul hozzárendeljük a Tucidesignhez. Visszavonhatatlanul hozzárendeljük a Tucidesignhez az összes jogot, címet és érdeklődést az összes visszajelzés iránt, beleértve és ezzel korlátozva az összes globális szabadalmat, szerzői jogot, üzleti titkot, erkölcsi és egyéb tulajdonjogot vagy szellemi tulajdonjogot, és felhagy minden olyan erkölcsi joggal, melyek az ilyen visszajelzésekben előfordulhatnak és megjelenhetnek. A visszajelzések felhasználása és ötletszerű megvalósítása a Tucidesign egyedi döntése. Megvalósítása során a beküldő elfogadja, hogy javaslatai és észrevételei, amelyeket ebben a formában küld, teljes mértékben ellenszolgáltatás nélküli és nem vár értük ellenértéket.

További rendelkezések

GDPR irányelvek A felhasználó elfogadja és egyetért vele, hogy a jelenleg is olvasott adatvédelmi irányelv az Európai Unión belül és azon kívül is értendő és helytálló tud lenni. A nemzetek közötti egyéni szabályozás azonban további pontosításokat igényel, amelyek a következő pontokban lesznek részletezve, annak céljából, hogy a Tucidesign megfeleljen a mindenkori törvényi szabályozásnak az Európai Unió- és más nemzetközi jogi értelemben.

(A) GDPR Általános irányelvek Az Európai Unió és annak tagállamaiban történő felhasználás esetén, a személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, továbbá a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) rendelkezéseinek megfelelő módon kezeli.

(B) A törvény által biztosított alapjogok, rendelkeznek arról, hogy a normál gyakorlat során: - A személyes adatok feldolgozásának jogáról és kezelésének jogalapjáról - A törléshez való jogról - Weboldal biztosítása és naplófájlok létrehozásáról - Cookie-k használatáról - Hírlevél - Iktatás - Az adathordozhatósághoz való jog biztosított az adatkezelés jogalapja a GDPR 6 (1) (a) pontja alatt ismerhető meg.

(C) Adatkezelés célja A rendszerünknek ahhoz, hogy weboldalunkat megjeleníthesse a felhasználó képernyőjén, ideiglenesen el kell mentenie az IP-címet. E célból a felhasználó IPcímét a hozzáférés során mindvégig tárolnunk kell. Tárolása a naplófájlokban történik, ezzel biztosítva a weboldal működőképességét. Ezen felül ezek az adatok segítenek abban is, hogy optimalizáljuk weboldalunkat, valamint az informatikai rendszereink biztonságát. Az adatok marketing célokra történő feldolgozása nem ebben az összefüggésben valósul meg. Az adatkezeléshez a GDPR 6 (2)  pontja alapján fűződő jogos érdekünk addig a célig terjed, amelyre azokat felhasználjuk. A cookie-k elemzésének a célja weboldalunk minőségének és tartalmának fejlesztése. E cookie-k használatával érzékeljük, hogy weboldalunkat használják így optimalizálni tudjuk a kínálatunkat. A személyes adatok kezeléséhez a GDPR 6 (1) pontja alapján fűződő jogos érdekünk addig a célig terjed, amelyre azokat felhasználjuk. A felhasználó e-mail címének begyűjtése szükséges, többek közt a hírlevél kiküldéséhez. A hírlevélre történő feliratkozás alkalmával elkért egyéb személyes adatok begyűjtésének a célja mindössze a szolgáltatásainkkal, ill. a felhasználó e-mail címével történő visszaélés megelőzése. Egy felhasználó regisztrálása kötelező ahhoz, hogy hozzáférjen weboldalunk bizonyos tartalmaihoz és szolgáltatásaihoz. A felhasználó regisztrációja a felhasználóval történő szerződéskötéshez vagy a szerződéskötést megelőző intézkedésekhez vagy szolgáltatásaink igénybevételéhez elengedhetetlen.

(D) Tárolás, és tárolás időtartama Amint az adatok már nem szolgálják azt a célt, amelyre begyűjtöttük őket, törlésre kerülnek. Amikor arra gyűjtünk be adatokat, hogy a weboldalon megjelenítsük azokat, a munkamenet végeztével ez a cél megszűnik. Az adatok naplófájlokban napok elteltével kerülnek tárolásra. Adatokat tovább nem tárolhatunk. Ebben az esetben a felhasználók IP-címét töröljük vagy eltorzítjuk, hogy azt a továbbiakban ne lehessen összeegyeztetni a bejelentkező ügyféllel. A cookie-k a felhasználó gépén kerülnek tárolásra, onnan kerülnek továbbításra a weboldalunkra. Ezért tudja ön felhasználóként a cookie-k használatát teljes mértékben kontrollja alatt tartani. Internetes böngészőjében a preferenciák megváltoztatásával korlátozhatja vagy kikapcsolhatja a cookie-k használatát. A tárolt cookie-kat bármikor ki lehet törölni. Ez automatikusan is történhet. Azonban amikor kikapcsolja a weboldalra vonatkozó, vagy ilyen szempontból bármilyen vonatkozású cookiekat, elképzelhető, hogy nem fogja tudni a weboldal minden funkcióját teljes mértékben kihasználni. Az adat, amint már nem szolgálja az eredeti célját, törlésre kerül. Ezért a felhasználó e-mail címét addig tároljuk, ameddig a felhasználó kap tőlünk hírlevelet, annak ellenére, hogy deaktiválta/törölte már-e a fiókját, de a hírlevelekről nem iratkozott le. A regisztrációkor begyűjtött további személyes adatok rendszerint 7 nap elteltével törlésre kerülnek.

(E) A törléshez való jog Amint a tárolási célja megszűnik, minden személyes adat törlésre vagy zárolásra kerül. A tárolás abban az esetben kerül meghosszabbításra, ha azt az Európai Unió által hozott és az érintettre vonatkozó rendeletek, törvények vagy egyéb intézkedések értelmében egy európai vagy nemzeti jogalkotó irányozza elő. A tárolási időszak lejártát követően az adatok törlésre vagy zárolásra kerülhetnek. Amennyiben az adat valamely szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges, tárolása hosszabb ideig is lehetséges.

(F) A visszautasításhoz és eltávolításhoz való jog / lehetőség - Naplófájlok: Az adatok naplófájlokban történő gyűjtése és tárolása kötelező a weboldal zökkenőmentes működése érdekében. A felhasználónak nincs lehetősége ellenezni azt. - Cookie-k/ “sütik”: A tárolt cookie-kat bármikor ki lehet törölni. Ez automatikusan is történhet. Azonban amikor kikapcsolja a weboldalra vonatkozó, vagy ilyen szempontból bármilyen vonatkozású cookie-kat, elképzelhető, hogy nem fogja tudni a weboldal minden funkcióját teljes mértékben kihasználni.

(F)Hírlevél: A felhasználó bármikor visszavonhatja a hírlevélre vonatkozó feliratkozását. Ezért minden hírlevél tartalmaz egy, a feliratkozás visszavonására, ill. a regisztrációs folyamat során megadott személyes adatok tárolására vonatkozó hozzájárulás visszavonására szolgáló linket. - Adatkezelés: Felhasználóként mindig lehetősége van törölni a regisztrációját. A tárolt adatait mindig megváltoztathatja. Bizonyos adatai, a fiókja törlése után is megmaradnak. Ennek oka, hogy olyan szolgáltatásokat vett igénybe az oldalon, amelyek más felhasználókkal történő interakciót jelentettek. Így a szolgáltatás igénybevételét követő és azt nélkülözni nem tudó szolgáltatások és archív adatai elérhetőek maradnak a Tucidesign-, és a másik felhasználó/ felhasználók számára, akikkel az interakció történt. Egy ilyen interakció például egy levélváltás, vagy egy megtörtént foglalás. Tovább statisztikai adat felhasználás céljából egyes adatai továbbra is a Tucidesign adatbázisában maradnak. Ilyen megmaradt adat lehet egy előző évi kimutatás eredménye.

Az érintett jogai

Amennyiben személyes adatai feldolgozásra kerülnek, a GDPR-nak megfelelően érintetté válik, és az alábbi jogokkal rendelkezik: Ön kérheti egy felelős személy igazolását arról, hogy történik-e Önre vonatkozó személyes adatok kezelése.

(A) Az információhoz való jog: Amennyiben ez megerősítést nyer, az alábbi témákkal kapcsolatban kérhet információkat:

(1) Milyen célból történik a személyes adatainak a kezelése;

(2) Milyen kategóriába tartozó személyes adatok kezelése történik;

(3) Személyes adatait milyen kedvezményezett vagy milyen kategóriába tartozó kedvezményezett láthatja;

(4) Személyes adatai tárolásának tervezett időtartama, vagy amennyiben ez nem lehetséges, az                   időtartamának kritériumai;

(5) A helyesbítéshez vagy a törléshez való jog, a kezelés felelős általi korlátozásához való jog, ill. a kezelés ellenzéséhez való jog megléte;

(6) A felügyeleti hatósághoz folyamodáshoz való jog megléte;

(7) A személyes adatok eredetéről elérhető minden információ, amennyiben nem az érintett személy gyűjtötte be azokat; Jogában áll információt kérni arról, hogy személyes információi továbbításra kerülnek-e harmadik félhez vagy nemzetközi szervezethez. Ilyen vonatkozásban kérheti azt, hogy kapjon tájékoztatást a továbbítással kapcsolatos, a GDPR 46. cikkelye szerinti megfelelő garanciákról.

(B) A helyesbítéshez való jog Az érintett személlyel kapcsolatban joga van a kiigazításhoz és/vagy kiegészítéshez, amennyiben a kezelt személyes adatai nem teljesek vagy helytelenek. A felelős személynek azonnal helyesbítenie kell és/vagy ki kell egészítenie a személyes adatokat.

Közösségi média

Weboldalunkon közösségi médiára mutató külső linkeket talál, ezek az ún. „beépülő közösségi modulok”. Ezek feladata az információk és felhasználói adatok továbbítása. Ez a funkció akkor lép élesbe, amikor rákattint a linkre, nem akkor, amikor szimplán meglátogatja a weboldalunkat. E linkekre rákattintva az adott média beépülő modulja aktivizálódik és az Ön böngészője közvetlen kapcsolatot létesít az ő szerverükkel. Ha weboldalunkon navigálva rákattint egy linkre, elképzelhető, hogy felhasználói adatai továbbítódnak a megfelelő hálózatba, és hogy az adott hálózat feldolgozza a felhasználói adatait. Ha weboldalunkon navigálva rákattint ezekre a linkre, ugyanakkor az adott közösségi hálózaton található személyes felhasználói fiókjába is be van jelentkezve, a közösségi hálózat megkaphatja azt az információt, hogy meglátogatta a weboldalunkat, és azt eltárolhatja, ill. összekapcsolhatja a felhasználói fiókjával. Amennyiben ezt az összekapcsolást nem kívánja, a linkre kattintás előtt ki kell lépnie a közösségi hálózatból. További információkat a közösségi média (hálózatok) általi adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, a további adatkezelésről és adatainak felhasználásáról, valamint a magánélete védelmét szolgáló jogairól és konfigurációs opcióiról az adott közösségi háló adatvédelmi információi között olvashat. A közösségi háló mindössze az olyan adatkezelésért felelős, amelyet a weboldalunkon található linkre kattintva indít el. Részletek tekintetében nézze meg a jelenleg a weboldalunkon használt közösségi média által adott információkat. Közösségi médiumok (hálózatok), mint a Facebook, Pinterest (opcionális )vagy az Instagram, beépülő moduljait megtalálhatja weboldalunkon.

Fizetési információk

E-business rendszereinkben (regisztráció szükséges) elképzelhető, hogy meg kell adnia a fizetési adatait, vagy olyan fizetési szolgáltatásokat kell használnia, mint a bankkártya, hitelkártya vagy online fizetési szolgáltatásokat, mint amilyet a Barion, SimplePay vagy a PayPal Inc kínálhat. Ha a Tucidesign harmadik fél szolgáltató fizetési eljárását használja, nem tárolunk semmilyen kártyaadatot, hanem a fizetési folyamat végrehajtását teljes mértékben a harmadik fél szolgáltató hatáskörébe helyezzük. Személyes adatait a harmadik fél szolgáltató olyan mértékben fogja feldolgozni, hogy képes legyen ilyen szolgáltatást nyújtani. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a harmadik fél szolgáltatóval az adatvédelmi szabályzatukkal és a jelenlegi törvényi szabályozással kapcsolatos információkra vonatkozóan. Amennyiben bármilyen kérdése van a harmadik fél fizetési szolgáltatók működésére vonatkozóan, kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot. Erre szolgáló elérhetőségeinket a dokumentum fentebb tárgyalt pontjai tartalmazzák.

Hiperhivatkozások

A Tucidesign weboldala tartalmazhat harmadik felek weboldalára mutató hiperhivatkozásokat és kereszt-hivatkozásokat. Tekintve, hogy a Tucidesign nem vállal felelősséget e harmadik felek által üzemeltetett weboldalak tartalma és megfelelősége iránt,

FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

3. „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;

4. „profilalkotás”: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előre jelzésére használják;

5. „álnevesítés”: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni;

6. „nyilvántartási rendszer”: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető;

7. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

8. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

9. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

10. „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

11. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

12. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;

13. „genetikai adat”: egy természetes személy örökölt vagy szerzett genetikai jellemzőire vonatkozó minden olyan személyes adat, amely az adott személy fiziológiájára vagy egészségi állapotára vonatkozó egyedi információt hordoz, és amely elsősorban az említett természetes személyből vett biológiai minta elemzéséből ered;

14. „biometrikus adat”: egy természetes személy testi, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó minden olyan sajátos technikai eljárásokkal nyert személyes adat, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását, ilyen például az arckép vagy a daktiloszkópiai adat;

15. „egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;

16. „vállalkozás”: gazdasági tevékenységet folytató természetes vagy jogi személy, függetlenül a jogi formájától, ideértve a rendszeres gazdasági tevékenységet folytató személyegyesítő társaságokat és egyesületeket is.

Alapelvek

(1)Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető.

(2) Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.

(3) A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

(4) A Vállalkozás lerögzíti, hogy az általa kezelt személyes adatokat székhelyén tárolja elektronikus állomány formájában, illetve papír alapú dokumentumokon az adatbiztonságra vonatkozó jogszabályi előírások megtartása mellett. Jelen rendelkezés valamennyi, a Vállalkozás által végzett adatkezelési- és adatfeldolgozói tevékenység tekintetében érvényes.

Az adatkezelés jogalapja
 

 I. Az érintett hozzájárulása

(1) A személyes adatok kezelése jogszerűségének az érintett hozzájárulásán kell alapulnia, vagy valamely egyéb jogszerű, jogszabály által megállapított alappal kell rendelkeznie.

(2) Az érintett hozzájárulása alapján történő adatkezelés esetén az érintett a személyes adatainak kezeléséhez való hozzájárulását a következő formában adhatja meg:

a) írásban, személyes adatkezeléshez hozzájárulást adó nyilatkozati formában,
b) elektronikus úton, a Vállalkozás internetes weboldalán megvalósított kifejezett magatartásával, jelölőnégyzet kipipálásával, vagy ha az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevétele során erre vonatkozó technikai beállításokat hajt végre, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi.

(3) A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak.

(4) A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed.

(5) Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni. Ha az érintett hozzájárulását elektronikus felkérést követően adja meg, a felkérésnek egyértelműnek és tömörnek kell lennie, és az nem gátolhatja szükségtelenül azon szolgáltatás igénybevételét, amely vonatkozásában a hozzájárulást kérik.

(6) Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

II. Szerződés teljesítése

(1) Az adatkezelés jogszerűnek minősül, ha az olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

(2) A szerződés teljesítéséhez nem szükséges személyes adatok kezeléséhez való érintetti hozzájárulás nem lehet feltétele a szerződéskötésnek.

III. Az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése, vagy az érintett, illetve más természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme

(1) Az adatkezelés jogalapját jogi kötelezettség teljesítése esetén törvény határozza meg, így az érintett hozzájárulása az személyes adatainak kezeléséhez nem szükséges.

(2) Az adatkezelő köteles tájékoztatni az érintettet az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról az adatkezelő személyéről, továbbá a jogairól, a jogorvoslati lehetőségekről.

(3) Az adatkezelő jogi kötelezettség teljesítése címén az érintett hozzájárulásának visszavonását követően jogosult kezelni azon adatkört, amely valamely rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése végett szükséges.

IV. Közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtása, az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése.

(1) Az adatkezelő – ideértve azt az adatkezelőt is, akivel a személyes adatokat közölhetik – vagy valamely harmadik fél jogos érdeke jogalapot teremthet az adatkezelésre, feltéve hogy az érintett érdekei, alapvető jogai és szabadságai nem élveznek elsőbbséget, figyelembe véve az adatkezelővel való kapcsolata alapján az érintett észszerű elvárásait. Az ilyen jogos érdekről lehet szó például olyankor, amikor releváns és megfelelő kapcsolat áll fenn az érintett és az adatkezelő között, például olyan esetekben, amikor az érintett az adatkezelő ügyfele vagy annak alkalmazásában áll.

(2) A jogos érdek fennállásának megállapításához mindenképpen körültekintően meg kell vizsgálni többek között azt, hogy az érintett a személyes adatok gyűjtésének időpontjában és azzal összefüggésben számíthat-e észszerűen arra, hogy adatkezelésre az adott célból kerülhet sor.

(3) Az érintett érdekei és alapvető jogai elsőbbséget élvezhetnek az adatkezelő érdekével szemben, ha a személyes adatokat olyan körülmények között kezelik, amelyek közepette az érintettek nem számítanak további adatkezelésre.

Az adatok megismerésére jogosultak köre

(1) A személyes adatokat a Vállalkozás a vonatkozó adatkezelési célhoz kapcsolódó hozzáférési jogosultságokkal rendelkező munkavállalói, illetve a Vállalkozás részére szolgáltatási szerződések alapján adatfeldolgozási tevékenységet végző személyek, szervezetek ismerhetik meg, a Vállalkozás által meghatározott terjedelemben és a tevékenységük végzéséhez szükséges mértékben.

(2) Az adatfeldolgozók felsorolását a szabályzat 1. sz. melléklete tartalmazza.

Az érintett(ek) személyi joga

I. Tájékoztatáshoz való jog
 

(1) Az érintett jogosult arra, hogy adatainak kezelésére irányuló tevékenység megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon az adatkezeléssel összefüggő információkról.

(2) Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik:
a. az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
b. az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
c. a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
d. a Rendelet 6. cikken alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekei;
e. adott esetben a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
f. adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a Rendelet 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a Rendelet 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az azok másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az azok elérhetőségére való hivatkozás.

(3) Az (1) bekezdésben említett információk mellett az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában, annak érdekében, hogy a tisztességes és átlátható adatkezelést biztosítsa, az érintettet a következő kiegészítő információkról tájékoztatja:
a. a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
b. az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;
c. a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
d. a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
e. arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
f. a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír. (

4) Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg, az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információkat:
a. az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
b. az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei, ha van ilyen;
c. a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
d. az érintett személyes adatok kategóriái;
 e. a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
f. adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő valamely harmadik országbeli címzett vagy valamely nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a 46. cikkben, a Rendelet 47. cikkben vagy a 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az ezek másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az elérhetőségükre való hivatkozás.

(5) Az (1) bekezdésben említett információk mellett az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja az érintettre nézve tisztességes és átlátható adatkezelés biztosításához szükséges következő kiegészítő információkat:
a. a személyes adatok tárolásának időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
b. ha az adatkezelés a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján alapul, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeiről;
c. az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való joga;
d. a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban való visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszer
hűségét;
e. a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
f. a személyes adatok forrása és adott esetben az, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e; és g. a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.


(6) Ha az adatkezelő a személyes adatokon a megszerzésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és a (2) bekezdésben említett minden releváns kiegészítő információról. (4) Az (1)–(3) bekezdést nem kell alkalmazni, ha és amilyen mértékben:
a. az érintett már rendelkezik az információkkal;
b. a szóban forgó információk rendelkezésre bocsátása lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne, különösen a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, a 89. cikk (1) bekezdésében foglalt feltételek és garanciák figyelembevételével végzett adatkezelés esetében, vagy amennyiben az e cikk (1) bekezdésében említett kötelezettség valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezen adatkezelés céljainak elérését. Ilyen esetekben az adatkezelőnek megfelelő intézkedéseket kell hoznia – az információk nyilvánosan elérhetővé tételét is ideértve – az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében;
c. az adat megszerzését vagy közlését kifejezetten előírja az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog, amely az érintett jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedésekről rendelkezik; vagy
d. a személyes adatoknak valamely uniós vagy tagállami jogban előírt szakmai titoktartási kötelezettség alapján, ideértve a jogszabályon alapuló titoktartási kötelezettséget is, bizalmasnak kell maradnia.

II.. Az érintett hozzáférési joga

(1) Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:
a. az adatkezelés céljai;
b. az érintett személyes adatok kategóriái;
c. azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
d. adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
e. az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
f. a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
g. ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
h. a Rendelet 22. cikk (1) és (4) bekezdésében említett automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

(2) Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

(3) Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.

III.. Az érintett helyesbítéshez és törléshez való joga

- A helyesbítéshez való jog:

(1)Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

- A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”):

(1) Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
b. az érintett visszavonja a rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja (hozzájárulás személyes adatok kezeléséhez) vagy a rendelet 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében (kifejezett hozzájárulás adása) az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c. az érintett a rendelet 21. cikk (1) bekezdése alapján (tiltakozáshoz való jog) tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a rendelet 21. cikk (2) bekezdése alapján (üzletszerzés érdekében történő személyes adatkezelés elleni tiltakozás) tiltakozik az adatkezelés ellen;
d. a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
e. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
f. a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

(2) Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és az érintett kérelmére azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

(3) Az (1) és (2) bekezdés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
b. a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
c. a Rendelet 9. cikk (2) bekezdése h) és i) pontjának, valamint a rendelet 9. cikk (3) bekezdésének megfelelően a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;
d. a Rendelet 89. cikk (1) bekezdésével összhangban a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az (1) bekezdésben említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
e. jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

IV. Az adatkezelés korlátozásához való jog

(1) Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a. az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
b. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
c. az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
d. az érintett a Rendelet 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

(2) Ha az adatkezelés az (1) bekezdés alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

(3) Az adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére az (1) bekezdés alapján korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

V. A személyes adatok helyesbítéséhez, vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

(1) Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

(2) Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

VI. Az adathordozhatósághoz való jog

(1) Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha: a. az adatkezelés a rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja (érintett hozzájárulása a személyes adatok kezeléséhez) vagy a rendelet 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja (érintett kifejezett hozzájárulása az adatkezeléshez) szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és b. az adatkezelés automatizált módon történik.

(2) Az adatok hordozhatóságához való jog (1) bekezdés szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

(3) Az e cikk (1) bekezdésében említett jog gyakorlása nem sértheti a Rendelet 17. cikkét. Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

(4) Az (1) bekezdésben említett jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

VII.. A tiltakozáshoz való jog

(1) Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közérdekű vagy közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében megvalósuló adatkezelése, illetve az adatkezelő, vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges adatkezelés ellen (a rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló adatkezelés) ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

(2) Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

(3) Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

(4) Az (1) és (2) bekezdésben említett jogra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

(5) Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

(6) Ha a személyes adatok kezelésére a rendelet 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

VIII.. Az automatizált döntéshozatal alóli mentesség joga

(1) Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

2) Az (1) bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés: a. az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; b. meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy c. az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

(3) A (2) bekezdés a) és c) pontjában említett esetekben az adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

(4) A (2) bekezdésben említett döntések nem alapulhatnak a személyes adatoknak a Rendelet 9. cikk (1) bekezdésében említett különleges kategóriáin, kivéve, ha a 9. cikk (2) bekezdésének a) vagy g) pontja alkalmazandó, és az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében megfelelő intézkedések megtételére került sor.

9. Az érintett panasztételhez és jogorvoslathoz való joga

 - A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog:

 (1) Az érintett a Rendelet 77. cikke alapján jogosult arra, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti e rendeletet.

(2) Panasztételhez való jogát az érintett az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400; Fax: +36 (1) 391-1410 www: http://www.naih.hu e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

(3) A felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a Rendelet 78. cikk alapján az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

 - A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog:

 (1) Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

(2) Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a Rendelet 77. cikke alapján benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

(3) A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

(4) Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

 - Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog:

(1) A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való, 77. cikk szerinti jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

(2) Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

X. Korlátozások

 (1) Az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja a 12–22. cikkben és a 34. cikkben foglalt, valamint a 12–22. cikkben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel összhangban lévő rendelkezései tekintetében az 5. cikkben foglalt jogok és kötelezettségek hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát, valamint az alábbiak védelméhez szükséges és arányos intézkedés egy demokratikus társadalomban: a. nemzetbiztonság; b. honvédelem; c. közbiztonság; d. bűncselekmények megelőzése, nyomozása, felderítése vagy a vádeljárás lefolytatása, illetve büntetőjogi szankciók végrehajtása, beleértve a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szembeni védelmet és e veszélyek megelőzését; e. az Unió vagy valamely tagállam egyéb fontos, általános közérdekű célkitűzései, különösen az Unió vagy valamely tagállam fontos gazdasági vagy pénzügyi érdeke, beleértve a monetáris, a költségvetési és az adózási kérdéseket, a népegészségügyet és a szociális biztonságot; f. a bírói függetlenség és a bírósági eljárások védelme; g. a szabályozott foglalkozások esetében az etikai vétségek megelőzése, kivizsgálása, felderítése és az ezekkel kapcsolatos eljárások lefolytatása; h. az a)–e) és a g) pontban említett esetekben – akár alkalmanként – a közhatalmi feladatok ellátásához kapcsolódó ellenőrzési, vizsgálati vagy szabályozási tevékenység; i. az érintett védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme; j. polgári jogi követelések érvényesítése.

(2) Az (1) bekezdésben említett jogalkotási intézkedések adott esetben részletes rendelkezéseket tartalmaznak legalább:

a. az adatkezelés céljaira vagy az adatkezelés kategóriáira,
b. a személyes adatok kategóriáira,
c. a bevezetett korlátozások hatályára,
d. a visszaélésre, illetve a jogosulatlan hozzáférésre vagy továbbítás megakadályozását célzó garanciákra,
e. az adatkezelő meghatározására vagy az adatkezelők kategóriáinak meghatározására,
f. az adattárolás időtartamára, valamint az alkalmazandó garanciákra, figyelembe véve az adatkezelés vagy az adatkezelési kategóriák jellegét, hatályát és céljait,
g. az érintettek jogait és szabadságait érintő kockázatokra, és
h. az érintettek arra vonatkozó jogára, hogy tájékoztatást kapjanak a korlátozásról, kivéve, ha ez hátrányosan befolyásolhatja a korlátozás célját.

XI. Az adatvédelmi incidensről történő tájékoztatás

(1) Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

(2) Az (1) bekezdésben említett, az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit, az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket, az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

(3) Az érintettet nem kell az (1) bekezdésben említettek szerint tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

a. az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
b. az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, az (1) bekezdésben említett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
c. a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

(4) Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását, vagy megállapíthatja a (3) bekezdésben említett feltételek valamelyikének teljesülését.

Az érintett kérelme esetén szükséges eljárás

(1) A Vállalkozás elősegíti az érintett jogainak gyakorlását, az érintett jelen szabályzatban is rögzített jogainak gyakorlására irányuló kérelem teljesítését nem tagadhatja meg, kivéve, ha bizonyítja, hogy az érintettet nem áll módjában azonosítani.

(2) A Vállalkozás indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

(3) Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

(4) Ha a Vállalkozás nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

(5) A Vállalkozás a Rendelet 13. és 14. cikke szerinti, jelen szabályzat VI. fejezet 1. pontban részletezett információkat és a Rendelet 15–22. és 34. cikk szerinti tájékoztatást és intézkedést (visszajelzés a személyes adatok kezeléséről, hozzáférés a kezelt adatokhoz, adatok helyesbítése, kiegészítése, törlése, adatkezelés korlátozása, adathordozhatóság, tiltakozás az adatkezelés ellen, az adatvédelmi incidensről való tájékoztatás) díjmentesen biztosítja az érintett számára.

(6) Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre: 5000.- Ft összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

(7) A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az adatkezelőt terheli.

(8) A Rendelet 11. cikkének sérelme nélkül, ha az adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a Rendelet 15–21. cikk szerinti kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Adatvédelmi incidens (PERSONAL DATA BREACH) esetén alkalmazandó eljárás

(1) Adatvédelmi incidens a Rendelet értelmében a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

(2) Adatvédelmi incidensnek minősül a személyes adatokat tartalmazó eszköz (laptop, mobiltelefon) elvesztése, vagy ellopása, illetve az is annak minősül, ha az adatkezelő által titkosított állomány visszafejtésére szolgáló kód elvesztése, hozzáférhetetlenné válása, ransomware (zsarolóvírus) általi fertőzés, amely a váltságdíj megfizetéséig hozzáférhetetlenné teszi az adatkezelő által kezelt adatokat, az informatikai rendszer megtámadása, tévesen elküldött személyes adatokat tartalmazó e-mail, címlista nyilvánosságra hozatala stb.

(3) Az adatvédelmi incidens észlelése esetén a Vállalkozás képviselője haladéktalanul vizsgálatot folytat le az adatvédelmi incidens azonosítása és lehetséges következményeinek megállapítása céljából. A károk elhárítása érdekében a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

(4) Az adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenteni köteles az illetékes felügyeleti hatóságnál, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

(5) Az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti az adatkezelőnek.

(6) Az (3) bekezdésben említett bejelentésben legalább:

a. ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, beleértve – ha lehetséges – az érintettek kategóriáit és hozzávetőleges számát, valamint az incidenssel érintett adatok kategóriáit és hozzávetőleges számát;

b. közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;

c. ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;

d. ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

(7) Ha és amennyiben nem lehetséges az információkat egyidejűleg közölni, azok további indokolatlan késedelem nélkül később részletekben is közölhetők.

(8) Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket. E nyilvántartás lehetővé teszi, hogy a felügyeleti hatóság ellenőrizze a Rendelet 33. cikkében foglalt követelményeknek való megfelelést.

Adatkezeléssel érintett egyéb tevékenységek és kezelt adatkörök

1. Jogi kötelezettségen alapuló adatkezelés

1.1. Pénzmosás elleni kötelezettségek teljesítéséhez kapcsolódó adatkezelés

(1) A Vállalkozása pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 6. § (1) alapján az ügyfél nevében vagy megbízása alapján eljáró természetes személy azonosítására és személyazonosságának igazoló ellenőrzésére kötelesaz üzleti kapcsolat létesítésekor, pénzmosásra vagy a terrorizmus finanszírozására utaló adat, tény vagy körülmény felmerülése esetén, amennyiben az ügyfélátvilágításra még nem került sor; valamint, ha kétség merül fel a korábban rögzített ügyfélazonosító adatok valódiságával vagy megfelelőségével kapcsolatban. (

2) A Vállalkozás az azonosítás során az alábbi adatokat köteles rögzíteni: az ügyfél nevében vagy megbízása alapján eljáró természetes személy a) családi és utónevét; b) születési családi és utónevét; c) állampolgárságát; d) születési helyét, idejét; e) anyja születési nevét; f) lakcímét, ennek hiányában tartózkodási helyét; g) az azonosító okmányának típusát és számát.

(3) Az adatkezeléssel érintettek köre: az ügyfél nevében vagy megbízása alapján eljáró természetes személyek.

(4) A személyes adatok megismerésére jogosult a Vállalkozás ügyfél átvilágításra kijelölt vezetője, vagy munkavállalója. A Vállalkozás a szerződés (üzleti kapcsolat) megszűnésétől számított 8 évig jogosult az ügyfél-átvilágítás során rögzített személyes adatok kezelésére.

1.2. Számviteli kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatkezelés (

1) A Vállalkozás természetes személy ügyfeleinek, vevőinek, szállítóinak adatai kezelésének jogalapja jogi kötelezettség teljesítése, (2007. évi CXXVII. törvény 159. § (1) bek.) az adatok felhasználási célja számla kötelező adattartalmának megállapítása, számla kibocsátása, kapcsolódó könyvviteli feladatok ellátása.

(2) Az adatkezeléssel érintettek köre: a Vállalkozás természetes személy ügyfelei, vevői, szállítói.

(3) A kezelt adatok köre: a Vállalkozás természetes személy ügyfeleinek, vevőinek, szállítóinak neve, címe, adószáma

(4) A személyes adatok megismerésére jogosultak a számla kibocsátást munkaköri feladatként ellátó vezető, illetve munkavállalók, a könyvviteli tevékenységet ellátó vezető, munkavállaló. A Vállalkozás a szerződés (üzleti kapcsolat) megszűnésétől számított 8 évig jogosult az fentiekben megjelölt jogi kötelezettség teljesítése során rögzített személyes adatok kezelésére.

1.3. Adó- és járulékkötelezettségek teljesítéséhez kapcsolódó adatkezelés

(1) A Vállalkozás az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 50. § (1) alapján havonként, a tárgyhót követő hónap tizenkettedik napjáig elektronikus úton bevallást tesz az adó- és/vagy társadalombiztosítási kötelezettségeket eredményező, természetes személyeknek teljesített kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi adóról, járulékokról és/vagy a (2) bekezdésben meghatározott adatokról

(2) Az adatkezeléssel érintettek köre: a Vállalkozás vezetője, munkavállalói, családtagjaik.

(3) A kezelt adatok köre: a Vállalkozás vezetője, munkavállalói, családtagjaik Art. 50. § (2) bekezdésben meghatározott adatai, kiemelve ezekből a természetes személy természetes személyazonosító adatai (ideértve az előző nevet és a titulust is), neme, állampolgársága, a természetes személy adóazonosító jele, társadalombiztosítási azonosító jele.

(4) A címzettek köre: a Vállalkozás könyvviteli, bérszámfejtési tevékenységet munkaköri feladatként ellátó munkavállalói, adatfeldolgozók.

- A Vállalkozás által nyújtott szolgáltatások, illetőleg értékesített termékekkel kapcsolatosan a Vállalkozás harmadik személyek számára információkérésre, ajánlatkérésre nyújt lehetőséget.

- Az adatkezelés jogalapja információkérés, ajánlatkérés esetén az érintett hozzájárulása.

- Az érintetti kör információkérés, ajánlatkérés esetén: minden olyan természetes személy, aki a Vállalkozás szolgáltatásaival, termékeivel kapcsolatban információt, ajánlatot kér és megadja személyes adatait.

-A kezelt adatok köre: név, cím, telefonszám, e-mail cím.

-Az adatkezelés célja információkérés esetén: azonosítás, kapcsolattartás

-Az adatkezelési cél ajánlatkérés esetén: ajánlat adás, kapcsolattartás.

- Az adatok címzettjei (akik megismerhetik az adatokat) információkérés, ajánlatkérés esetén a Vállalkozás vezetője, ügyfélkapcsolatot ellátó munkatárs.

- Az adatkezelés időtartama információkérés, ajánlatkérés esetén: az információ szolgáltatását, illetve az ajánlat nyújtását követő 30 nap elteltével a Vállalkozás törli a személyes adatokat.

1.4. A Vállalkozás honlapjára látogatók adataival kapcsolatos tájékoztatás

(1) A Vállalkozás honlapján tett látogatások során egy vagy több cookie - apró információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával – kerül küldésre a honlapot meglátogató személy számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz, amennyiben ehhez a honlapot meglátogató személy világos és egyértelmű tájékoztatást követően kifejezett (aktív) hozzájárulását adta a honlap további böngészésére irányuló magatartásával. (

2) A cookie-k kizárólag a felhasználói élmény javítása, a belépési folyamat automatizálása érdekében működnek. A honlapon használt sütik személy szerinti beazonosításra alkalmas információt nem tárolnak, a Vállalkozás személyes adatkezelést e körben nem folytat.

1.5. Regisztráció, hírlevél feliratkozás

(1) Az adatkezelés jogalapja regisztráció, hírlevél feliratkozás esetén az érintett hozzájárulása, amelyet az érintett a Vállalkozás honlapján a „regisztráció” illetve „hírlevél feliratkozás” szövegrész melletti jelölőnégyzet kipipálásával ad meg adatainak kezelésére vonatkozó tájékoztatást követően.

(2) Az érintetti kör regisztráció, hírlevél feliratkozás esetén: minden olyan természetes személy, aki a Vállalkozás hírlevelére feliratkozik, illetve a honlapon regisztrál és hozzájárulását adja személyes adatainak kezeléséhez.

(3) A kezelt adatok köre hírlevél feliratkozás esetén: név, e-mail cím.

(4) A kezelt adatok köre regisztráció esetén: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, jelszó.

(5) Az adatkezelés célja hírlevél feliratkozás esetén: az érintett tájékoztatása a Vállalkozás szolgáltatásairól, termékeiről, az azokban bekövetkezett változásokról, tájékoztatás hírekről, eseményekről.

(6) Az adatkezelési cél regisztráció esetén: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás (harmadik személlyel is) szerződéskötés előkészítése, szerződés kötés végett, a honlapon ingyenesen és fizetősen elérhető szolgáltatások nyújtása érintett részére, hozzáférés a weboldal nem nyilvános tartalmaihoz. (

7) Az adatok címzettjei (akik megismerhetik az adatokat) hírlevél feliratkozás, regisztráció esetén: a Vállalkozás vezetője, ügyfélkapcsolatot ellátó munkatárs, a Vállalkozás weblapjának üzemeltetését ellátó adatfeldolgozó munkatársai, valamint a szerződő felek.

(8) Az adatkezelés időtartama hírlevél feliratkozás, regisztráció esetén: a hozzájárulás visszavonásáig. Hírlevél feliratkozás esetén a leiratkozásig, regisztráció esetén az érintett kérelmére történő törlésig.

(9) Az érintett a hírlevélről bármikor leiratkozhat, illetve kérheti regisztrációja (személyes adatai) törlését. A hírlevél leiratkozás az érintett részére megküldött elektronikus levelek láblécében elhelyezett leiratkozási linkre kattintva, vagy a Vállalkozás székhelyére megküldött postai levélben történik.

2. Szerződés teljesítésével kapcsolatos adatkezelési tevékenység

(1) A Vállalkozás a vele szerződő természetes személyek – ügyfelek, vevők, szállítók - személyes adatainak kezelését ellátja a szerződéses jogviszonnyal összefüggésben. A személyes adatok kezeléséről az érintettet tájékoztatni kell.

(2) Az érintettek köre: mindazon természetes személyek, akik a Vállalkozással szerződéses kapcsolatot létesítenek.

(3) Az adatkezelés jogalapja szerződés teljesítése, az adatkezelés célja a kapcsolattartás, a szerződésből eredő igényérvényesítés, szerződéses kötelezettségeknek megfelelés biztosítása.

(4) A személyes adatok címzettjei: a Vállalkozás vezetője, a Vállalkozás ügyfélszolgálati, könyvviteli feladatokat munkakörük alapján ellátó munkavállalói, adatfeldolgozói.

(5) A kezelt személyes adatok köre: név, lakcím, székhely, telefonszám, e-mail cím, adószám, bankszámlaszám, vállalkozói igazolvány szám, őstermelői igazolvány szám.

(6) Az adatkezelés időtartama: a szerződés megszűnésétől számított 5 év.

AZ ADATFELDOLGOZÁSSAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK

1. Az adatfeldolgozással kapcsolatos általános szabályok

(1) Vállalkozás az általa kezelt személyes adatok körében megbízott külső adatfeldolgozót vesz igénybe a következő feladatok ellátása céljából: - adó- és számviteli kötelezettségek teljesítése, - pénzügyi szolgáltatások -weboldal üzemeltetői/karbantartói szolgáltatások Az adatfeldolgozó(k) felsorolását jelen szabályzat 1. sz. melléklete tartalmazza.

(2) Az adatfeldolgozó személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az adatkezelő határozza meg.

(3) A Vállalkozás deklarálja, hogy az adatfeldolgozó tevékenysége során az adatkezelésre vonatkozó érdemi döntés meghozatalára kompetenciával nem rendelkezik, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

(4) Az adatfeldolgozó részére az adatkezelési műveletek tárgyában adott utasítások jogszerűségéért a Vállalkozás felel.

(5) A Vállalkozás kötelezettsége az érintettek számára az adatfeldolgozó személyéről, az adatfeldolgozás helyéről való tájékoztatás megadása.

(6) A Vállalkozás az adatfeldolgozónak további adatfeldolgozó igénybevételére felhatalmazást nem ad.

(7) Az adatfeldolgozásra vonatkozó szerződést írásba kell foglalni. Az adatfeldolgozással nem bízható meg olyan szervezet, amely a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben érdekelt.

2. A Vállalkozás által ellátott adatfeldolgozói tevékenység

(1) A Vállalkozás kötelezettséget vállal, illetőleg megfelelő garanciákat nyújt az általa adatfeldolgozóként ellátott adatkezelési tevékenységnek a Rendeletben szabályozott követelményrendszerrel való megfelelésre és az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására.

 (2) A Vállalkozás mint adatfeldolgozó haladéktalanul tájékoztatja az adatkezelőt, ha úgy véli, hogy annak valamely utasítása sérti ezt a rendeletet vagy a tagállami vagy uniós adatvédelmi rendelkezéseket.

(3) A Vállalkozás az Adatkezelő utasítására, az adatvédelmi szabályokkal és alapelvekkel összhangban dolgozza fel az Adatokat, és köteles figyelemmel lenni az Adatkezelőnek az Adatfeldolgozó által ismert szerződéses kötelezettségeire.

(4) A Vállalkozás az adatkezelő által részére átadott adatokat nem módosíthatja, törölheti, másolhatja, kapcsolhatja össze más adatbázisokkal az adatokat, nem használhatja a jelen Szerződéstől eltérő célra, sem saját célra, nem közölheti harmadik személyekkel, kivéve olyan mértékben, amennyiben az Adatkezelő azt számára kifejezetten előírja és az Adatfeldolgozás céljából szükséges.

(5) A Vállalkozás nem jogosult az adatkezelő képviseletére, vagy az adatkezelő nevében jognyilatkozat tételére, kivéve akkor, ha erre az adatkezelővel kötött megállapodás, vagy más okirat kifejezetten. felhatalmazza.

(6) A Vállalkozás lerögzíti, hogy az adatkezelő kizárólagosan jogosult az adatfeldolgozó rendelkezésére bocsátott adatok feldolgozási célját és módját meghatározni.

(7) A Vállalkozás, mint adatfeldolgozó köteles az adatok biztonságáról gondoskodni, köteles mindazon technikai és szervezési intézkedések megtételére, amelyek szükségesek az adatvédelmi szabályok érvényre juttatásához, ennek megfelelően intézkedéseket köteles tenni az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen, az adatok jogosulatlan megváltoztatása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, törlése, megsemmisítése ellen. Köteles továbbá megfelelő intézkedéseket foganatosítani a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá a technikai változásokból eredő hozzáférhetetlenné válás ellen.

(8) A Vállalkozás jelen szabályzat adatbiztonságra vonatkozó rendelkezéseinek betartására adatfeldolgozásra irányuló tevékenysége során maradéktalan kötelezettséget vállal, az ott rögzítettek az adatfeldolgozási tevékenységére is irányadók.

(9) A Vállalkozás, mint adatfeldolgozó kizárólag azon alkalmazottak részére biztosít hozzáférést az adatokhoz, akiknek az adatfeldolgozási tevékenység ellátása érdekében arra szükségük van, továbbá tájékoztatással látja el a hozzáféréssel rendelkezőket a biztonsági követelményeknek való megfelelési és titoktartási kötelezettségről.

(10) A Vállalkozás, mint adatfeldolgozó kötelezettséget vállal arra, hogy együttműködik az adatkezelővel annak érdekében, hogy az adatkezelő a rá vonatkozó jogszabályi kötelezettségeit betartani tudja. Az együttműködés különösen az alábbi területekre terjed ki: az érintettek hozzáféréshez, törléshez, helyesbítéshez fűződő jogainak teljesítésével kapcsolatos megkeresések jogszabályi határidőn belüli teljesítése.

(11) A Vállalkozás, mint adatfeldolgozó kötelezettséget vállal az általa feldolgozott adatok adatkezelő utasításainak megfelelő módosítására, kiegészítésére, kijavítására, zárolására illetve törlésére.

(12) A Vállalkozás köteles az adatkezelőt haladéktalanul értesíteni minden, az adatok biztonságát érintő, eseményről, vagy kockázatról, az ezekkel kapcsolatos intézkedéseket megtenni és teljes körűen együttműködni adatkezelővel.

(13) A Vállalkozás kötelezi magát arra, hogy az adatkezelő és annak megbízottai részére az adatfeldolgozással kapcsolatos rendszerei, nyilvántartásai, adatai, információi és eljárásai körében lefolytatott ellenőrzés, vizsgálat során az adatkezelővel teljes körűen együttműködik, Ennek keretében biztosítja az ellenőrzésre jogosult személy számára azt, hogy az adatfeldolgozással kapcsolatos nyilvántartásokhoz, az azokban tárolt adatállományokhoz, az adatfeldolgozás során alkalmazott eljárásokhoz teljes körűen hozzáférjen.

(14) A Vállalkozás által végzett adatfeldolgozói tevékenység megnevezése: Munkaadói feladatok ellátása.

Az adatbiztonságra vonatkozó rendelkezések

1. Az adatbiztonság megvalósításának elvei.

(1) A Vállalkozás személyes adatot csak a jelen szabályzatban rögzített tevékenységekkel összhangban, az adatkezelés célja szerint kezelhet.

(2) A Vállalkozás az adatok biztonságáról gondoskodik, e körben kötelezettséget vállal arra, hogy megteszi mindazon technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az adatbiztonságra vonatkozó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához, illetőleg kialakítja a fentiekben meghatározott jogszabályok érvényesüléséhez szükséges eljárási szabályokat.

(3) A Vállalkozás által végrehajtandó technikai és szervezési intézkedések a következőkre irányulnak:
a. a személyes adatok álnevesítése és titkosítása;
b. a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítása, integritása, rendelkezésre állása és ellenálló képességének fennállása;
c. fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képesség, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;

(4) A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor kifejezetten figyelembe kell venni az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.

(5) A Vállalkozás az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

(6) A Vállalkozás az általa kezelt adatokat az irányadó jogszabályoknak megfelelően tartja nyilván, biztosítva, hogy az adatokat csak azok a munkavállalók, és egyéb a Vállalkozás érdekkörében eljáró személyek ismerhessék meg, akiknek erre munkakörük, feladatuk ellátása érdekében szükségük van.

(7) A Vállalkozás az egyes adatkezelési tevékenység során megadott személyes adatokat más adatoktól elkülönítetten tárolja, azzal, hogy -összhangban a fent rendelkezéssel - az elkülönített adatállományokat kizárólag a megfelelő hozzáférési jogosultsággal rendelkező munkavállalók ismerhetik meg.

(8) A Vállalkozás vezetői, munkavállalói a személyes adatokat harmadik személynek nem továbbítják, a jogosulatlan hozzáférés kizárása érdekében a szükséges intézkedéseket megteszik.

 (9) A Vállalkozás az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére, több lehetséges adatkezelési megoldás esetén a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosító megoldást választja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.
 

Kelt: Budapest, 2020.10.01. – TuciDesign @all right reserved – minden jog fenntartva – www.tucidesign.hu